Faceți căutări pe acest blog

luni, 15 mai 2017

ÎN OGLINDĂ - 10

 - Îmi pare rău, spuse Goku, mirat și el de faptul că mintea și gura lui se sincronizau atât de bine și că începeau să-și aducă aminte cum se vorbește.
 - Nu e nimic. Este de înțeles că trebuie să vă odihniți dacă simțiți nevoia. Chiar ne întrebam când se va întâmpla, adăugă femeia. Dar vă rugăm se ne anunțați dinainte.
 - Sigur, încuviință Goku. Eram extrem de obosit...
 - Înțelegem. Ne cerem și noi scuze că un ajutor nu va veni în curând. Am ratat fereastra și va trebui să mai faceți față acestui ritm alert.
 Îi lăsă un timp pentru răspuns, dar acesta nu veni din partea lui Goku.
 - În plus, continuă doamna, se pare că se întâmplă ceva foarte important în civilizația săgetătorilor, lucru pe care am dori să-l înțelegem. Pe cât se poate, sunteți rugat să faceți pauze cât mai scurte pentru a nu pierde din activitățile care se desfășoară pe Sagitarius, cum s-a decis să se numească planeta lor.
 - Am înțeles, zise Goku după un moment de gândire. Chiar acum mă apuc de treabă, continuă el și se îndreptă către consola lui în care erau aprinse doar câteva luminițe, semn că amorțise și ea în timpul în care o făcuse și Goku.
 Nu-și dădea seama cum putuseră evolua lucrurile într-un timp atât de scurt, dar din punctul lui de vedere era ușor de ghicit. Totul devenise clar din primele imagini și din primele cuvinte pe care le simțea și pe care începuse a le traduce.
 Atomiștii începuseră un război împotriva tuturor și asta pentru că holiștii reușiseră impunerea unei legi care limita accesul la noua tehnologie pe care ei o considerau distrugătoare. Din cele relatate, se părea că atomiștii aveau mai multe baze care fuseseră ținute secrete și în care depozitaseră cantități uriașe de bombe nucleare care începeau a distruge planeta de la un capăt la altul. În demența lor, atomiștii aruncau bombe peste tot, deși ei susțineau că o fac în folosul civilizației lor și pentru a distruge bazele militare ale holiștilor care, la rândul lor, afirmau că ei nu au așa ceva și că totul este un pretext pentru ca ceilalți să-și impună puterea. Din iureșul declarațiilor de la televiziune, Goku a aflat că holiștii și-au lăsat doctrina deoparte și au reușit să pună mâna pe câteva nave de-ale atomiștilor, pornind astfel un război în toată regula, un război în care tuturor le era clar că nu va învinge nimeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile indecente vor fi șterse.
Mulțumesc.