Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 26 iulie 2017

UN SFÂRȘIT ESTE ÎNTOTDEAUNA UN ÎNCEPUT - 5

 Mergea să-l aducă. Nu știa cât va dura. Nu știa dacă va reuși. Merita însă să încerce. Era singura lui rudă pe care ar fi put să o cunoască. Era singurul om care parcă striga la el, de acolo de foarte departe, ca să-l cunoască. Între ei era o legătură pe care nu o putea descrie și care nu avea bariere. Ar fi putut, credea Nemi, să-și simtă bunicul de la o distanță la care nu se putea gândi nicio ființă și nici Dumnezeu. Era o legătură pe care uneori o simțea fizic. De aceea ceva îi spunea că Andrei vrea să fie găsit, că ar vrea să se întoarcă, dar că poate aștepta un impuls, o chemare din adâncuri, de la cineva anume, iar acel cineva nu putea fi decât singura ființă cu care mai avea o legătură în acest univers: Nemi.
 Udefijii l-au anunțat după trei ore că se apropie de stația găurii negre. Deși gravitația era cu siguranță cu mult mai mare decât ar fi crezut Nemi, motoarele performante ale udefijilor compensau fără cusur. Nimic nu se simțea. Nicio schimbare. Totul era ca în momentul când au părăsit stația de pe planeta natală a acestor ființe.
 Se ridică din scaun doar când semnalul luminos i-o permise și se deplasă către căpitanul navei pentru a-i mulțumi.
 - Mergeți cu succes, domnule. Nu mai zăboviți. Universul în care plecați, cel vecin cu al nostru, trece prin schimbări extraordinare. După ce el își va fi încheiat ciclul, urmează al nostru și încă un pas spre atingerea conștiinței totale. Vă așteptăm cu nerăbdare înapoi. Orice pierdere a universului nostru ne costă extrem de multe veacuri de întârziere în atingerea stadiului de conștientizare așteptat. Și nu vă faceți griji, nimic din univers nu se pierde. Mai devreme sau mai târziu, veți fi înapoi. Dar mai bine mai devreme.
 - Și eu îmi doresc să vin înapoi cât mai repede posibil.
 Chiar și-ar fi dorit asta extrem de mult. Și-ar fi dorit nici să nu fi plecat în această călătorie care nu avea niciun orizont limpede. Ar fi putut să pună pe altcineva s-o facă, dar oricine altcineva nu ar fi reușit în această misiune. Nimeni altcineva. Ca de foarte multe ori, și-ar fi dorit să nu fi fost în situațiea în care se afla, dar parcă numai acum și-o dorea sincer alta. Nu dorea să plece, dar în același timp dorea. Nemurirea îi oferea avantaje incredibile, inimaginabile, dar parcă în acest moment ar fi vrut să meargă să întrebe și el de ce sunt toate cum sunt. Și totuși nu putea. Era mai atras de dorința de a-și aduce bunicul înapoi și de a-l întâlni, decât de cea de odihnă. Știa, de aici, de departe, că Andrei gândea la fel.
 Trecu prin tubul care făcea legătura între nava udefijilor și stația găurii negre. Pășea încet, oarecum speriat de ceea ce urma să se întâmple. Era a doua oară când i se întâmplă să fie speriat. Prima dată fusese atunci când se născuse. Tot timpul cât a fost în pântecele mamei sale a fost conștient de ceea ce i se întâmplă, însă nu înțelegea. Nu i-a scăpat nimic. Auzea zgomote, dar nu le înțelegea. Erau înfundate, uneori armonioase. Dar, după o perioadă, universul în care apăruse începu a se convulsiona și apucă pe un drum la capătul căruia nu știa ce va găsi. Momentul acel dintre primul spasm și contactul fizic direct cu lumina și frigul a fost teribil. Incertitudine, frică, spaimă, regret, alunecare, incapacitate fizică, senzația de sufocare atroce, durere în zona pieptului, durere, durere, lumină, tăcere. A fost un bebeluș care nu a plâns când a fost scos din pântece, atât era de uimit și speriat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile indecente vor fi șterse.
Mulțumesc.